Policijska akademija FMUP-a postala dijelom svjetski priznatog IADLEST udruženja

Policijska akademija FMUP-a postala dijelom svjetski priznatog IADLEST udruženja
  • 17 May, 2020

SARAJEVO, 17. maja (FENA) - Policijska akademija Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova uspješno je realizirala proces priključenja Međunarodnom udruženju direktora za standarde i obuke u oblasti provedbe zakona Sjedinjenih Američkih država (IADLEST).

Iznimno važan IADLEST certifikat, koji je uručen direktoru Policijske akademije FMUP-a Damiru Veji nakon jednogodišnjeg akreditacijskog procesa, predstavlja priznanje da Policijska akademija FMUP-a ispunjava međunarodne standarde u provođenju obuka, ali i u vezi sa načinom rada policijskih akademija.

Zbog kvalitete usluga i statusa koji je ovim priznanjem ostvaren, Policijska akademija FMUP-a ovlaštena je da ubuduće koristi logo Asocijacije u svim službenim korespondencijama, kao i na certifikatima koje, kao institucija, izdaje.

Shvatajući značaj mogućnosti dobijanja IADLEST akreditacije Policijska akademija je kontinuirano i ustrajno izvršavala sve aktivnosti koje su očekivane u toku samog procesa akreditacije, motivirana željom da i na ovaj način doprinese statusu institucije, kao i željom da trud bude prepoznat van granica BiH.

Ovaj izuzetno značajan čin priključenja mreži policijskih akademija SAD-a od neprikosnovene je važnosti za Policijsku akademiju FMUP-a, koja ima čast da kao jedna od tri akademije izvan SAD-a postane dijelom svjetski priznatog udruženja te kao takav, predstavlja jedan od značajnijih datuma u historiji ove akademije.

- Stoga, sa ponosom ističemo da je ovim certifikatom iznova potvrđen kvalitet i način rada naše institucije, zahvaljujući kojem Akademija dobija jedinstvenu priliku biti dijelom svjetskih praksi, a što ujedno predstavlja odgovornost i obavezu koju ćemo, kao institucija, svesrdnim zalaganjem nastojati opravdati - navodi se u saopćenju.

Pored toga što je samo uručenje IADLEST certifikata već dovoljan prestiž i uspjeh za nas, kao instituciju, čiji je primarni zadatak obrazovati buduće policijske službenike, ističemo da će se Policijska akademija, podstaknuta ovim značajnim priznanjem, u budućnosti kontinuirano razvijati i unapređivati.

Privilegije koje su ostvarene ovim certifikatom rezultat su nesebičnog zalaganja i posvećenosti svih učesnika te, kao takav, IADLEST certifikat, koji podrazumijeva priključenje mreži policijskih akademija SAD-a, predstavlja pobjedu ne samo Policijske akademije FMUP-a, kao institucije, nego i cjelokupnog društva, saopćeno je iz Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj