BIHAMK: Maksimalno oprezna vožnja, mogući odroni zemlje ili kamenja

BIHAMK: Maksimalno oprezna vožnja, mogući odroni zemlje ili kamenja
  • 20 May, 2020

Stanje na cestama 20.05.2020. u 12:00 sati:

Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na održavanju rasvjete u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo od 09 do 17:30 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Kladanj-Tuzla u mjestu Vitalj, zbog klizišta, saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori)

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 sati do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na većini putnih pravaca saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, zbog čega savjetujemo maksimalno opreznu vožnju. Upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Apeliramo na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj