Kino Meeting Point nakon više od dva mjeseca ponovo počinje sa radom

Kino Meeting Point nakon više od dva mjeseca ponovo počinje sa radom
  • 21 May, 2020

Projekcijom filma “Parazit” Bong Joon Hoa, kino Meeting Point će u četvrtak, 28. maja u 19 sati, ponovo otvoriti svoja vrata. Film je dobitnik Zlatne palme na festivalu u Cannesu 2019., četiri Oscara – za najbolji film, najbolji strani film, za režiju i originalni scenarij, Zlatnog globusa za najbolji film na stranom jeziku, film u programu 25. Sarajevo Film Festivala (2019.). 

U petak, 29. maja u 19 sati, na repertoaru je film “Tomazo” Abela Ferrare u službenoj selekciji prošlogodišnjeg festivala u Cannesu.

subotu, 30. maja, također u 19 sati na programu je film Kena Loacha “Oprostite, mimoišli smo se“. Ovaj film je na Chicago Film Festivalu 2019. osvojio nagradu za Najbolju glumicu (Debbie Honeywood), Ljubljana International Film Festival 2019. - Najbolji film po odluci Mladog žirija, San Sebastián International Film Festival 2019. - Nagrada publike za najbolji evropski film, St. Louis International Film Festival 2019. - Nagrada za najbolji film. 

U nedjelju, 31. maja u 19 sati na repertoaru je film “Diego Maradona” Asifa Kapadije, prikazan na festivalima u Cannesu, Locarnu, Sheffieldu, u programu 25. Sarajevo Film Festivala.

Ulaznice su u prodaji od utorka, 26. maja u Meeting Pointu po cijeni od 5 KM, odnosno 4 KM za studente i penzionere.

Nakon više od dva mjeseca, kino Meeting Point ponovo počinje sa radom u skladu sa svim preporukama Federalnog zavoda za javno zdravstvo i Federalnog ministarstva zdravstva, gdje je sigurnost zdravlja publike i osoblja kina na prvom mjestu. Mjere između ostalog uključuju redovnu dezinfekciju i provjetravanje kino sale, fizičku distancu u kinu uz poseban raspored sjedenja, nošenje maske i druge preporuke koje će biti istaknute na vidnom mjestu na ulazu u kino. Sve projekcije počinju u 19 sati zbog usklađivanja sa radom javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj