BIHAMK: Na području FBiH danas od 15.00 sati zabranjen prijevoz eksplozivnih materija

BIHAMK: Na području FBiH danas od 15.00 sati zabranjen prijevoz eksplozivnih materija
  • 23 May, 2020

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Na magistralnom putu Srebrenik-Orašje obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica. Sva vozila iz pravca Tuzle i Srebrenika preusmjerena su obilaznicom u neposrednoj blizini tunela, dok su vozila iz pravca Orašja i Gradačca preusmjerena na alternativni pravac (raskrsnica Ormanica-raskrsnica Vučkovci-Srnice-Bukva-regionalni put (R-461) prema Srebreniku). Putnička vozila mogu koristiti i saobraćajnicu Srnice Donje-Špionica.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen i u tunelu Vinac na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf i preusmjeren na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na sanaciji mosta na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj (kod mjesta Dobrinje), saobraća se dvosmjerno, suprotnom kolovoznom trakom.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a izdvajaju se putevi: Olovo-Kladanj-Tuzla, Ostrožac-Jablanica, Donja Orahovica-Šićki Brod, Donji Vakuf-Turbe, Posušje-Grude, Cazin-Skokovi i Srbljani-Bosanska Krupa.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05.00 sati do 21.00 sati saobraća se dvosmjerno. Od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Povodom nastupajućeg vjerskog praznika Ramazanskog bajrama danas od 15.00 sati do 25.05. do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

Apelira se na vozače da voze opreznije i da se obavezno pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj