Centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo otvoreni

Centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo otvoreni
  • 01 Jun, 2020

SARAJEVO, 1. juna (FENA) - Nakon više od dva mjeseca novosarajevski centri za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila od danas su ponovo otvоrili svoja vrata za brojne članove.

Od proglašenja stanja prirodne i druge nesreće u Federaciji BiH izazvane pandemijom koronavirusa, centri za zdravo starenje obustavili su rad sа ciljem zaštite svojih korisnika koji spadaju u najrizičniju skupinu kada je u pitanju virus COVID 19.

Budući da je Vlada Federacije BiH donijela Odluku o ukidanju stanja nesreće koje je proglašeno zbog pandemije koronavirusa, Centar za zdravo starenje Hrasno, Velešići i Čengić Vila ponovo će upriličiti brojne sekcije, radionice i druženja za svoje članove, a poštujući i dalje higijensko – epidemiološke mjere u cilju zaštite od eventualnog ponovnog širenja zaraze.

U zatvorenom prostoru može maksimalno boraviti 50 članova, dok se još neki izvjesni period neće organizirati veća okupljanja i zabave. Članovi centara pri ulasku obavezni su nositi zaštitnu masku, te izvršiti dezinfekciju ruku. Dnevni boravak u centru organiziran je na način da se poštuje socijalna distanca i držanje odstojanja 1,5 do 2 metra.

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo posjetio je Centar za zdravo starenje Hrasno, te osoblju i članovima centra uručio zaštitnu opremu i dezinfekciona sredstva, te im uz tortu za novi početak, poželio sretan nastavak rada kojeg su sa nestrpljenjem iščekivali.

Na ulazu u Centar za zdravo starenje Hrasno postavljen je i dezinfekcioni tunel, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj