Univerzitet u Sarajevu objavio konkurse za upis studenata u studijskoj 2020./2021. godini

Univerzitet u Sarajevu objavio konkurse za upis studenata u studijskoj 2020./2021. godini
  • 05 Jun, 2020

SARAJEVO (AA) - Univerzitet u Sarajevu objavio je konkurse za upis studenata u studijskoj 2020/2021. godini koji omogućavaju upis 6178 studenata na prvi ciklus i integrirani studij, 3822 studenata na drugi ciklus studija, 180 kandidata na stručni studij, te 94 kandidata na specijalistički studij, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz podršku Univerzitetskog tele-informatičkog centra (UTIC), Univerzitet u Sarajevu će upis kandidata vršiti putem informacionog sistema eUNSA.

Prijava kandidata na Konkurs za upis u prvu godinu prvog ciklusa i integriranog studija provodi se isključivo online putem informacionog sistema eUNSA (www.upis.unsa.ba) u dva prijavna roka. 

Prvi prijavni rok od 5. juna do 5. jula za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita. 

Zatim, od 5. do 28. juna  za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita. Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, isti će se održati u periodu od 29. juna do 5. jula. Preliminarna rang lista kandidata sa prvog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 7. jula. 

Drugi prijavni rok bit će održan od 31. augusta do 13. septembra za fakultete/akademije gdje nije predviđeno polaganje prijemnog ispita, zatim od 31. augusta do 6. septembra za fakultete/akademije gdje je predviđeno polaganje prijemnog ispita.

Na fakultetima/akademijama gdje su predviđeni prijemni ispiti, isti će se održati u periodu od 7. do 13. septembra.

Preliminarna rang lista kandidata sa drugog prijavnog roka koji ispunjavaju uslov za upis na fakultete/akademije Univerziteta u Sarajevu bit će objavljena 15. septembra.

U vrijeme trajanja prijavnih rokova kandidati će imati mogućnost izbora do tri fakulteta/akademije na koje se žele upisati. 

"Drage učenice i učenici, ne propustite priliku da izaberete svoj karijerni put na oko 300 studijskih programa koji se izvode na fakultetima i akademijama Univerziteta u Sarajevu", navedeno je sa Univerziteta u Sarajevu.

Pregled programa možete pogledati na: http://registar.unsa.ba, a pripremljen je i interaktivni vodič koji je dostupan na: http://upis.unsa.ba/.

Objavljeni konkursi su dostupni na web stranicama Univerziteta u Sarajevu: www.unsa.ba i www.upis.unsa.ba. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj