Zbog epidemiološke situacije oprezniji pristup organizaciji SFF-a

Zbog epidemiološke situacije oprezniji pristup organizaciji SFF-a
  • 05 Jun, 2020

SARAJEVO (AA) - O predstojećem Sarajevo Film Festivalu, koji će se održati od 14. do 21. augusta razgovarali su danas premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić i Nihada Glamoč, kao ministrica komunalne privrede i infrastrukture, ali i kao komandantica Štaba civilne zaštite KS sa predstavnicima ovog festivala koje je predvodio Mirsad Purivatra, prenosi Anadolu Agency (AA).

Premijer Nenadić je istakao kako zbog nesigurne epidemiološke situacije svi zajedno imaju obavezu da puno opreznije pristupe organizaciji festivala.

Predstavnici SFF-a su tokom današnjeg sastanka obavijestili članove Vlade KS kako će se ovaj vrlo važan festival realizirati, u zavisnosti od epidemiološke situacije kroz određene krugove, to jest na nivou Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona ili Evrope.

Direkcija SFF-a je ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije. Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina.

Predstavnici SFF-a i članovi Vlade KS su konstatirali, kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.

Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere sa ciljem zaštite zdravlja učesnika festivala.

Na kraju je konstatirano kako organizatori Sarajevo Film Festivala i dalje očekuju da će biti angažiran maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.

 

 

 

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj