Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH

Turistička zajednica Kantona Sarajevo okupila turističke zajednice iz cijele BiH
  • 06 Jun, 2020

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Na inicijativu predsjednice Turističke zajednice Kantona Sarajevo Azre Džigal, u Sarajevu je 4. i 5. juna, održan sastanak predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz Bosne i Hercegovine.

Nakon dugo vremena, ovo je bio prvi zajednički sastanak na kojem su se okupili predstavnici turističkih zajednica i organizacija iz Federacije BiH i Republike Srpske na jednom mjestu, navodi se u saopćenju.

- Na višesatnom sastanku raspravljalo se o trenutnoj situaciji u turizmu nakon pandemije COVID-19, kao i o planovima i idejama za budući period, sa akcentom na zajedničkom djelovanju i boljoj koordinaciji između turističkih zajednica i organizacija. Dogovorena je zajednička promocija turizma i turističke ponude cijele države, kao i izrada visokokvalitetne mape Bosne i Hercegovine sa turističkim atrakcijama na cijeloj teritoriji - saopćeno je iz TZKS.

Ovom sastanku su, uz domaćine iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, prisustvovali predstavnici turističkih zajednica Tuzlanskog i Srednjobosanskog kantona/Kantona Srednja Bosna, Turističke zajednice Grada Bihaća i Grada Tuzle, Turističke organizacije Republike Srpske, turističkih organizacija Trebinja i Pala, te predstavnici Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, predstavnici udruženja 'Kupujmo domaće', kao i inicijative Odmori u BiH.

Dogovoreno je da se ovakva praksa okupljanja predstavnika turističkih zajednica i organizacija iz cijele Bosne i Hercegovine nastavi i ubuduće, a naredni sastanak održat će se u Tuzli. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj