Novo Sarajevo: Policiji donirani bicikli i motocikli

Novo Sarajevo: Policiji donirani bicikli i motocikli
  • 09 Jun, 2020

Načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i Ivica Buzuk, komandir III Policijske uprave, potpisali su ugovor o davanju na korištenje bicikala i biciklističke opreme, kao i motocikala sa pratećom opremom za potrebe III Policijske uprave.

Načelnik Nedžad Koldžo istakao je da Općina Novo Sarajevo kontinuirano pomaže rad III Policijske uprave sa ciljem unaprjeđenja zaštite i sigurnosti građana i učesnika u saobraćaju na području ove općine.

- Ova oprema nabavljena je sa ciljem da se poveća operativnost policijskih službenika na terenu, posebno u pješačkim zonama i Vilsonovom šetalištu koje je sa dolaskom lijepog vremena izmamilo brojne građane u šetnju iako još nije prošla opasnost od širenja zaraze izazvane virusom korona - ističe načelnik Koldžo, te dodaje da je uz motocikle i bicikle nabavljena i sva prateća oprema vrhunskog kvaliteta.

Navedena oprema se sastoji do četiri bicikla sa biciklističkom opremom, te dva motocikla sa pratećom opremom, a sve sa ciljem mobilnosti operativnih jedinica i povećanja sigurnosti i zaštite građana na području općine Novo Sarajevo. Oprema je nabavljena putem Službe za civilnu zaštitu Općine u okviru opremanja jedinice osiguranja i zaštite, a koja je od značaja za zaštitu i spašavanje. Vrijednost nabavke je oko 30.000 maraka, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj