Grad Sarajevo je dio Sarajevo Film Festivala, a on dio nas!

Grad Sarajevo je dio Sarajevo Film Festivala, a on dio nas!
  • 26 Jun, 2020

Nema sumnje, Sarajevo Film Festival će biti održan!

Uz posebne mjere zaštite zbog pandemije koronavirusa, 26. izdanje Sarajevo Film Festivala bit će upriličeno od 14. do 21. augusta.

Dok čekamo program festivala i listu gostiju, danas je objavljen oficijelni plakat, a na njemu su istaknuta i pravila za posjetioce.

Grad Sarajevo je već tradicionalno dio Sarajevo Film Festivala i daje značajan finansijski doprinos koji SFF zaslužuje kao nezaobilazna tačka na svjetskoj mapi festivala.

Organizatori Festivala procjenjuju da će biti angažiran maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata kao i proteklih godina, te da će bez obzira na okolnosti, biti podjednako uspješan.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra je u razgovoru za Screen Daily podsjetio da je festival pokrenut 1995. godine, u trenucima kada je Sarajevo bilo bombardirano i okruženo snajperima, te želi dokazati da će SFF uspjeti na kreativan način odgovoriti i na novonastalu situaciju.

Tim Sarajevo Film Festivala je u stalnom kontaktu sa predstavnicima svih nivoa vlasti i sa nadležnim institucijama. Neprekidno se razmatraju sve moguće opcije u skladu sa situacijom i preporukama, a na prvom mjestu je sigurnost zdravlja svih građana Sarajeva i posjetilaca Festivala.

“Festival će možda biti manji nego inače, ali će svakako biti jedinstven”, ističe Purivatra.

SFF je jedan od vodećih filmskih festivala u Evropi te svake godine privlači više od 100.000 posjetilaca.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj