Gradonačelnik Skaka: Grad Sarajevo je uz Novi Pazar u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa

Gradonačelnik Skaka: Grad Sarajevo je uz Novi Pazar u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa
  • 29 Jun, 2020

Povodom dramatičnih vijesti koje stižu iz Novog Pazara u kojem vlada haotična situacija zbog velikog broja oboljelih građana i medicinskih radnika od koronavirusa, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je danas putem video linka razgovarao sa svojim kolegom, gradonačelnikom Nihatom Biševcom.

Skaka je istakao da se u Sarajevu i Bosni i Hercegovini sa velikom pažnjom prati trenutno stanje u Novom Pazaru koji vodi tešku bitku sa pandemijom koronavirusa.

„Grad Sarajevo kao institucija i kao glavni grad BiH vam stoji na raspolaganju.  Uz iskrenu i ljudsku podršku i vjeru da ćete uspjeti prebroditi ovu tešku krizu, Grad Sarajevo je sa svojim građanima spreman pružiti svu potrebnu pomoć“, poručio je gradonačelnik Skaka.

Iako se Sarajevo i BiH i sami suočavaju sa problemima izazvanim COVID-19, prijatelji se ne zaboravljaju.

Sarajevo i Novi Pazar, ističe Skaka, imaju posebnu vezu. Tradicionalno prijateljstvo i naklonost potvrđeno je i uspostavom partnerskih i pobratimskih odnosa dva grada.

“Ovo je zajednička borba sviju nas. Gradovi se trebaju držati skupa, solidarisati se u ovo krizno doba i međusobno sarađivati na zaštiti i dobrobiti svojih građana”, poručio je Skaka.

Smatra da saosjećanje sa ljudskom patnjom, ali i naša obaveza i odgovornost za ljude u nevolji, neodvojivi je dio partnerstva i savezništva.

Gradonačelnik Sarajeva izrazio je uvjerenje da će bratski narod Novog Pazara i cijelog regiona Sandžaka uspjeti savladati i ovu tešku situaciju i ponovo se uzdići i oporaviti, kao što je to činio mnogo puta do sada.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj