Grad Sarajevo donirao sportsku opremu JU Centru za sport i rekreaciju

Grad Sarajevo donirao sportsku opremu JU Centru za sport i rekreaciju
  • 29 Jun, 2020

JU Centar za sport i rekreaciju, poznati FIS uz donaciju Grada Sarajeva u sportskoj opremi i podršku Općine Centar nastavlja svoje aktivnosti treninga i radionica za djecu i omladinu.

Ivica Šarić, zamjenik gradonačelnika uručio je vrijednu sportsku opremu zahvaljujući kojoj će korisnici usluga FIS-a imati kvalitetnije treninge.

"Specifična je situacija, u ovakvom periodu pandemije koronavirusa, kad je cijeli svijet u krizi, kad se privreda gotovo srušila, kada su punjenja budžeta nikakva - ovakvo nešto je zbilja sanzacionalno. Ovo pokazuje da smo mi najjači u nevolji, od mladih do starijih, pa tako i u ovom slučaju što je Grad Sarajevo učinio, a i Općina Centar svojom donacijom. Pružanje mogućnosti mladima da imaju vrhunske trenere, osigurane termine i priliku da izgrade svoj duh i tijelo, je ono što zaslužuje svaki bh građanin", poručio je Šarić.

Besplatni treninzi u JU Centru za sport i rekreaciju uz stručno vodstvo omogućeni su za djecu i adolescente uzrasta od 9 do 16 godina starosti. Među polaznicima će biti djeca KJU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Bjelave i Centra za socijalni rad, a planirani su i polaznici iz drugih Općina.

Projekat će se realizirati u ulici Mis Irbina u salama FIS-a.  

Treninzi u oblasti borilački sportovi održavat će se četiri puta sedmično od jula, dok će termini za košarku biti dva puta sedmično i to od septembra.

„Ideja je da naši mladi sugrađani potpuno besplatno usvoje kvalitetna sportska znanja i vještine  koje će im prenijeti nekadašnjih uspješni i vrhunski asovi, a koje smo animirali i vratili u sportska dešavanja. Želimo da najbolji uz odlične uslove nude edukaciju djeci i da učestvujemo u formiranju  psihofizički zdravih i moralno uzornih u savremenom društvu“ , poručio je Damir Mirković, koordinator projekta.

Istaknuto je kako su mnogi iz svijeta sporta izrazili želju da učestvuju besplatno u projektu i povremeno održe pokazne treninge kako bi ideja projekta trajala i u narednim godinama.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj