Amel Tuka učio najmlađe o važnosti discipline u ostvarenju vrhunskih rezultata

Amel Tuka učio najmlađe o važnosti discipline u ostvarenju vrhunskih rezultata
  • 30 Jun, 2020

SARAJEVO, 30. juna (FENA) - Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka družio se jučer sa mališanima, polaznicima obuke UMiD Kids i učio ih koliko je disciplina važna u životu svakoga od nas i za ostvarivanje vrhunskih rezultata.

Kako bi mališani i praktično naučili šta je disciplina u sportu, Tuka je organizirao kratku utrku sa djecom. Istovremeno su učili kako se ponijeti kada pobijede, odnosno kako prihvatiti poraz i naučiti lekcije iz tog iskustva.

Tuka je kazao da ga druženje sa djecom odmara i da se trudi što više slobodnog vremena provoditi sa njima.

- Moram priznati da mi je stvarno bilo lijepo i ugodno druženje sa našom dječicom. Zaista su bili radoznali, imali su hiljade pitanja i drago mi je da sam im upravo ja mogao podijeliti svoje iskustvo i odgovoriti na njihova pitanja. Također, sretan sam jer su i oni meni odgovarali na pitanja šta žele biti u budućnosti i čime se žele baviti – rekao je Tuka.

Fokus druženja, dodao je, bila je disciplina, a kroz primjer su mališani uvidjeli koliko je važna za bilo šta čime se budu bavili u životu.

UMiD Kids je edukativno-interaktivni program za djecu koji se sastoji od 12 modula koji obrađuju teme važne za intelektualni, emocionalni i sociološki razvoj djeteta.

Cilj ovog programa jeste da djeca postanu sigurnija, imaju veće samopouzdanje, bolju povezanost sa roditeljima, školom, prijateljima i prijateljicama, te da postignu širu i jasniju sliku o sebi, drugima i svijetu u kojem žive, da razviju osjećaj za sebe i druge.  

UMiD Kids provodi Institut za razvoj mladih KULT, a pohađaju ga mališani uzrasta od 8 do 10 godina. Svi troškovi nastali tokom provođenja obuke su besplatni za roditelje zahvaljujući podršci Ambasade Kraljevine Nizozemske u BiH, saopćeno je iz KULT-a.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj