Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić: Nastavak saradnje na značajnim projektima

Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić: Nastavak saradnje na značajnim projektima
  • 06 Jul, 2020

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, posjetio je danas Kanton Sarajevo i sa premijerom Mariom Nenadićem i ministrom Jasminom Halebićem razgovarao o nastavku i unaprjeđenju saradnje između Grada i Kantona.

Premijer je upoznao gradonačelnika sa značajnim projektima na kojima Vlada Kantona Sarajevo u posljednja dva mjeseca intenzivno radi, te o smještaju administracije Grada, Kantona i dijela Evropskih institucija u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu Federacije BiH.

Gradonačelnik je istakao da pozdravlja sve odluke koje donesu institucije i krizni štabovi na nivou države, Federacije BiH, a posebno u Kantonu Sarajevo, shodno pogoršanju situacije i procjeni epidemiološkog rizika.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS donio je Naredbu sa restriktivnijim mjerama koja stupa na snagu danas, a čija bi primjena trebala doprinijeti smanjenju broja zaraženih koronavirusom.

Gradonačelnik i premijer su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom međusobnom saradnjom i poduzetim mjerama Grada i Kantona u cilju zaštite i dobrobiti građana u ovim vanrednim okolnostima.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj