BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja

BIHAMK: Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja
  • 12 Jul, 2020

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, dok je na dionicama u višim predjelima vidljivost mjestimično smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima: Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik) i Olovo-Semizovac (dva mosta preko Ljubine), kao i na ulazu u Jajce, te na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke trke „Tuzla 25. maj“ danas od 12 do 14:30 sati vozila će saobraćati usporeno u smjeru kretanja učesnika trke na relaciji Tuzla-Tojšići-Kalesija-Mramorovi-Sapna-Kalesija-Tojšići-Tuzla.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 sati do 21 sat saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj