Općina Novo Sarajevo: Potpisana dva ugovora iz oblasti saobraćaja

Općina Novo Sarajevo: Potpisana dva ugovora iz oblasti saobraćaja
  • 29 Jul, 2020

(FENA) - Potpisivanje dva ugovora iz oblasti saobraćaja, a radi se o izvođenju radova na sanaciji pješačkih staza i trotoara na području općine Novo Sarajevo, te o rekonstrukciji biciklističke staze u ulici Azize Šaćirbegović, upriličeno je 28. jula u zgradi Općine Novo Sarajevo.

Ugovore su potpisali općinski načelnik Nedžad Koldžo i direktori firmi „Braća Mujić export-import“ d.o.o. Sarajevo i „Buljan-ceste“ d.o.o. Kreševo.

Koldžo je tom prilikom istakao da se radi o dva značajna ugovora, budući da se tiču rekonstrukcije i sanacije pješačkih površina, a bit će realizirani u skladu sa zahtjevima novosarajevskih mjesnih zajednica.

- Ugovorom u vrijednosti od oko 35.000 KM u ulici Azize Šaćirbegović predviđeno je obilježavanje obostrane biciklističke staze jednosmjernog karaktera sa svom pratećom horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom koja se proteže od mosta na Malti do kružnog toka u naselju Hrasno brdo. Time ćemo na području Općine dobiti treću obostranu poprečnu biciklističku stazu, jer su prethodnih godina izvedeni radovi na obilježavanju biciklističkih staza u ulicama Topal Osman-paše i Hamdije Čemerlića - istakao je načelnik Koldžo.

Dodao je da izgradnja poprečnih biciklističkih staza predstavlja trajno opredjeljenje Općine Novo Sarajevo, obzirom da je izgradnja longitudinalnih biciklističkih staza u nadležnosti Grada Sarajeva.

Ugovor o sanaciji pješačkih staza i trotoara podrazumijeva radove na području mjesnih zajednica „Željeznička“ i „Grbavica I“,  kao i sanaciju manjih oštećenja na stazama i trotoarima na prostoru cijelog teritorija općine Novo Sarajevo.

Radi se o prvom ugovoru u vrijednosti od 150.000 KM, koji je potpisan u okviru dvogodišnjeg Okvirnog ugovora čija je vrijednost oko 700.000 KM. Do kraja ove godine, planirano je izvođenje radova na sedam novosarajevskih mjesnih zajednica za šta je planirano oko 400.000 KM - saopćeno je iz te općine. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj