Oduševljenje u Bordo klubu zbog stadiona: Trud se isplatio, Koševo (uskoro) Sarajevu!

 Oduševljenje u Bordo klubu zbog stadiona: Trud se isplatio, Koševo (uskoro) Sarajevu!
  • 29 Jul, 2020

Direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić istakla je zadovoljstvo jer je Općinsko vijeće Općine Centar danas usvojilo prijedlog načelnika Nedžada Ajnadžića da se Bordo klubu ustupi Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" za narednih minimalno 30 godina.

Buljubašić je u izjavi za zvaničnu stranicu kluba istakla da se isplati sav trud koji su ona i njen tim uložili u proteklom periodu.

"Isplatio se sav trud koji smo moj tim i ja uložili u proteklom periodu. Zahvaljujem se svima koji su nam pomogli, a još više onima koji nisu. Vrlo dobro znamo da smo sve ovo uspjeli sami, bez bilo kakve vanjske pomoći i lobija. Klub i navijači zajedno - baš onako kako i treba! Nadamo se da ćemo što prije završiti pregovore i procedure te da od naredne godine Koševo postaje naše", istakla je direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Iz kluba su dalje istakli da su apsolutno spremni za početak radova, a u naslovu na zvaničnoj stranici kluba napisali su "Koševo (uskoro) Sarajevu!".

"FK Sarajevo je zajedno sa većinskim nosiocem glasačkih prava apsolutno spreman za početak radova za osposobljavanje stadiona za ispunjenje uslova za kategoriju 4. FK Sarajevo se još jednom zahvaljuje svim navijačima i prijateljima Kluba koji su u proteklim mjesecima svojim angažmanom direktno uticali na povoljan ishod", istakli su iz kluba.

Podsjećamo, Općinsko vijeće Centar danas je na redovnoj sjednici usvojilo prijedlog načelnika Nedžada Ajnadžića o 30-godišnjoj posudbi stadiona "Asim Ferhatović Hase" Fudbalskom klubu Sarajevo, ali dogovor još uvijek nije zvanično sklopljen i ostalo je da se definiraju detalji ugovora, što bi u suštini trebalo biti samo stvar formalnosti.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj