Imenovan Tim Općine Centar za pregovore sa FK Sarajevo

Imenovan Tim Općine Centar za pregovore sa FK Sarajevo
  • 07 Aug, 2020

Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić imenovao je tim za pregovore sa ovlaštenim predstavnicima Fudbalskog kluba Sarajevo, u cilju realizacije odluke Općinskog vijeća Centar Sarajevo od 29. jula 2020. godine, kojom se Fudbalskom klubu Sarajevo dodjeljuje u zakup Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase" na period od 30 godina, sa mogućnošću produženja za dodatnih 15 godina.

Ovaj tim radit će na izučavanju i pripremi pravne, materijalne i tehničke dokumentacije kao osnove za pregovore, putem kojih će se razmotriti i usaglasiti između Općine kao vlasnika i zakupodavca i FK Sarajevo kao zakupoprimca i korisnika stadiona sa pripadajućim prostorijama unutar stadiona svi bitni elementi, odnosno bliže utvrditi međusobna prava i obaveze u vezi sa budućim upravljanjem i korištenjem ovog fudbalskog stadiona.

Usaglašeni prijedlog notarski obrađenog ugovora o zakupu između Općine Centar i FK Sarajevo bit će upućen Općinskom vijeću na razmatranje i odlučivanje, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim Općine Centar će predvoditi načelnik Ajnadžić, u čijem odsustvu će ga mijenjati Mustafa Resić, a članovi tima su i Fahrudin Kurtović,  Belma Bašović, Muhamed Alaim, Faruk Hadžibegić (kojeg će u slučaju odsustva mijenjati netko od drugih legendi FK Sarajevo), te Velija Katica i Sejad Đozo, kao i profesori Simić Milić, Željko Šain i Vedad Silajdžić.

Ajnadžić je obavijestio članove tima da će predložiti Općinskom vijeću da na narednoj sjednici donese odluku kojom će se utvrditi da je Fudbalski klub Sarajevo sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu Centar.

Podsjetio je da je FK Sarajevo u prethodnih 73 godine svoga postojanja upravo na stadionu Koševo, u općini Centar, postigao najveće sportske uspjehe, osvojio veliki broj šampionskih titula, odigravao velike međunarodne utakmice sa Real Madridom, Interom, Manchester Unitedom, doprinio popularizaciji fudbalske igre i svojim vrhunskim dostignućima u oblasti ovog sporta dobio povjerenje na desetine hiljada ljubitelja fudbala, kako u Sarajevu tako i širom Bosne i Hercegovine, te promociji grada Sarajeva na međunarodnoj sceni.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj