Danas grmljavina, sutra temperature do 36 stepeni

Danas grmljavina, sutra temperature do 36 stepeni
  • 09 Aug, 2020

Prema najavama iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će prevladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 26 i 32, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Biometeorološka prognoza: Uz više svježine tokom prijepodneva i povoljne biometeorološke prilike, većina populacije bit će boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja tokom sunčanih perioda, naročito na jugu. U drugom dijelu dana, u Bosni bi ugođaj povremeno mogli kvariti lokalni, kratkotrajni pljuskovi.

ponedjeljak, 10.08.2020., prevladavat će sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. U poslijepodnevnim satima moguć je rijedak lokalni pljusak. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, na jugu zemlje do 36 stepeni. 

U utorak, 11.08.2020., prijepodne se očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske naoblake. Razvojem oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje su izgledni lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stepeni.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj