Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja

Toplane Sarajevo pogonski spremne za sezonu zagrijavanja
  • 29 Sep, 2020

(FENA) - Toplane Sarajevo su u razdoblju izvan sezone grijanja poduzeli sve neophodne mjere u cilju pripreme toplifikacijskog sustava pred nastupajuću sezonu grijanja - kazao je Feni šef Kabineta direktora KJKP "Toplane - Sarajevo" Ženja Ljubuškić. 

Naglasio je kako je u razdoblju od 14. do 18. rujna izvršena funkcionalna proba na sustavu centralnog grijanja kao posljednja tehnička provjera cjelokupnog sustava pred nastupajuću sezonu grijanja za 2020./2021. godinu.

- Mi smo pogonski spremni za sezonu zagrijavanja. Početak sezone grijanja je definiran Uredbom o općim uvjetima za proizvodnju, distribuciju i korištenje toplotne energije i on se veže uglavnom za 15. listopad, ali sezona može početi i ranije ukoliko se ispune uvjeti, odnosno ukoliko dva dana uzastopno prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka, prema službenim podacima meteorološke službe, bude ili ispod 12 stupnjeva Celzija - kazao je Ljubuškić.

Istaknuo je da Toplane Sarajevo u ovom trenutku prate temperature vanjskog zraka te će ukoliko se ispune uvjeti iz predmetne Uredbe početi sa zagrijavanjem i prije 15. listopada.

Toplane Sarajevo na području Kantona Sarajevo zagrijavaju 54.000 korisnika. 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj