Austrijski sportaši povodom otvaranja Olimpijskog muzeja poslali emotivnu poruku Sarajevu

Austrijski sportaši povodom otvaranja Olimpijskog muzeja poslali emotivnu poruku Sarajevu
  • 04 Oct, 2020

Pismo gradonačelnika Sarajeva upućeno svim sporašima BiH i svijeta, kao i saznanje da će Olimpijski muzej uskoro ponovno otvoriti svoja vrata, obradovalo je mnogobrojne sportaše koji su svoje oduševljenje, zahvalu gradonačelniku i čestitku poslali kroz video poruku.

Nažalost, zbog pandemije koja još uvijek traje, mnogi sportaši neće moći doći u Sarajevo, ali ih nepovoljne okolnosti nisu spriječile da na simboličan način podrže ovu sjajnu priču čiji sudionici i jesu.

"Čestitam Gradu Sarajevu na ponovnom otvaranju Olimpijskog muzeja... Tridesetpet godina nakon Zimskih olimpijskih igara, održanih 1984. godine, uradili ste odličan posao i nadam se da ću se nekada vratiti u Sarajevo... Lijepo je čuti da se olimpijska baština u Sarajevu čuva i nakon Olimpijskih igara održanih 1984. godine... Veoma mi je drago zbog ponovnog otvaranja Olimpijskog muzeja u Sarajevu, i dalje se dobro sjećam EYOF-a 2019. To mi je, vjerojatno, bila jedan od najemotivnijih tjedana u životu...", samo su neke od emotivnih poruka sportaša.

U nastavku poslušajte šta kažu o Sarajevu i koje su sve poruke poslali. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj