U Sarajevu otvorena izložba koja podsjeća na važnost gradske predratne književne scene

U Sarajevu otvorena izložba koja podsjeća na važnost gradske predratne književne scene
  • 28 Oct, 2020

(FENA) - Izložba fotografija "Pisci u Zvonu 1988 - 1992" nastalih u najproduktivnijem razdoblju Galerije "Zvono", autora Aleksandra Saše Bukvića, otvorena je sinoć.

Bukvić je kazao da je izložbom od 40 fotografija pokušao prenijeti djelić atmosfere koja je bila u tom razdoblju, pred rat.

- Posjedujem dosta fotografija iz tog razdoblja i upravo zbog Međunarodnog festivala književnosti 'Bookstana', napravio sam izložbu o piscima koji su dolazili u "Zvono" - naglasio je Bukvić.

Nažalost, kaže da mnogi pisci, pjesnici i književnici s fotografija danas nisu među živima, Nedžad Ibrišimović, Dario Džamonja, Izet Sarajlić i Ilija Vladin, te da im je organiziranjem te izložbe htio odati počast.

Pisac, koji je bio sudionik tih događaja, Semezdin Mehmedinović, kazao je da je Bukvić u tom razdoblju u Galeriji "Zvono" organizirao izložbe, te da je u malom mjestu uspio okupiti ogroman broj umjetnika.

- To vrijeme se često, s razlogom, zove 'zlatnim vremenom u Sarajevu', jer se tada oslobađala ogromna kreativna energija na kraju jednog političkog sustava - istaknuo je Mehmedinović.

Izložba će biti otvorena do 21. studenoga.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj