Sarajevo grad filma UNESCO-a: Poziv djeci u KS da se prijave na natječaj za festival u Južnoj Koreji

Sarajevo grad filma UNESCO-a: Poziv djeci u KS da se prijave na natječaj za festival u Južnoj Koreji
  • 14 Jan, 2021

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu Kantona Sarajevo da sudjeluju u natječaju 16. Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu, Južna Koreja. Ovaj natječaj je dio međunarodne suradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo. 

Sarajevo grad filma UNESCO-a poziva djecu od 5 do 12 godina starosti da na natječaj za festival u Busanu prijave crtež na temu “Mi u prirodi”. 

Ovogodišnji, 16. Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu, Južna Koreja, održat će se od 5. do 12. srpnja 2021. godine.

Crtež koji Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) proglasi najboljim iz svih gradova filma UNESCO-a koristit će se za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu kao i za promotivne materijale Festivala, uz prethodno ustupljena autorska prava pobjednika/ce. Pobjednik/ca će dobiti vrijedne nagrade.

Pobjednički crteži iz svih kreativnih gradova filma UNESCO-a, među kojima i iz Sarajeva, bit će izloženi na festivalu u Busanu. Crtež iz Kantona Sarajevo koji bude proglašen najboljim, Festival u Busanu će, također, nagraditi. 

Pokaži svoju maštu i kreativnost kroz crtež, pridruži se mladima iz gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta i zabavi se crtajući!

Ove godine svi crtaju na temu “Mi u prirodi”. Koronavirus nam ne dozvoljava da se družimo s prijateljima. Kad ćemo se ponovno igrati zajedno u prirodi kao nekada? Kako se približiti prijateljima bez straha od prijenosa bolesti? I kako svi možemo živjeti zajedno s prirodom? Nacrtaj svoju ideju! Čekamo tvoje crteže!

Crteže je potrebno poslati / dostaviti na adresu: Sarajevo Film Festival, Zelenih beretki 12, 71 000 Sarajevo, BiH.

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2021. godine.

Kako se prijaviti na natječaj?

  • Tema:

Tema crteža je “Mi u prirodi”.

  • Uzrast:

Djeca od 5 do 12 godina starosti iz Kantona Sarajevo.

  • Tehnike i stil crteža:

Slobodan izbor: vodene bojice, mozaik, kolaž, tempere, skica itd.

  • Format crteža:

Na papiru za crtanje veličine 35 x 25 cm. 

  • Trajanje natječaja:

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2021. godine.

Crtež s kontakt podacima (ime, prezime, broj telefona, e-mail) potrebno je dostaviti ili poslati na adresu:

Sarajevo Film Festival

Zelenih beretki 12

71 000 Sarajevo, BiH

Za dodatne informacije: 

[email protected] ili na broj telefona 061 / 838 - 344

***

Pored Sarajeva, Mreža kreativnih gradova UNESCO-a obuhvaća sljedeće gradove koji imaju status grada filma UNESCO-a: Bitola (Sjeverna Makedonija), Bradford (Velika Britanija), Bristol (Velika Britanija), Busan (Južna Koreja), Galway (Irska), Łódź (Poljska), Mumbai (Indija), Potsdam (Njemačka), Qingdao (Kina), Rim (Italija), Santos (Brazil), Sofija (Bugarska), Sydney (Australija), Terrassa (Katalonija), Valladolid (Španjolska), Wellington (Novi Zeland) i Yamagata (Japan).

S aktivnostima gradova filma UNESCO-a upoznajte se na web stranici www.citiesoffilm.org.

O aktivnostima Sarajeva grada filma UNESCO-a možete saznati na društvenim mrežama i web stranici sarajevocityoffilm.ba. 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj