Gazi Husrev-begova knjižnica sutra obilježava 484. godišnjicu

Gazi Husrev-begova knjižnica sutra obilježava 484. godišnjicu
  • 14 Jan, 2021

(FENA) - Gazi Husrev-begova knjižnica u Sarajevu sutra obilježava 484. godišnjicu osnivanja i rada, a na svečanost koja će biti održana tim povodom, zbog važećih epidemioloških mjera, bit će pozvan samo uži krug gostiju.

U okviru programa bit će održano online predavanje o zaštiti kulturnog naslijeđa u izvanrednim prilikama, a također će povodom 150. godina od rođenja reisu-l-uleme Džemaludina Čauševića, biti otvorena izložba dijela dokumenata i arhive koju Knjižnica posjeduje.

Bit će uručena zahvalnica za doprinos radu Gazi Husrev-begove knjižnice bivšem v.d. ravnatelju te institucije Jusufu Ramiću, ali i zahvalnice donatorima rukopisa i druge knjižnične građe u 2020. godini, najavljeno je iz agencije MINA.

Svečanosti će nazočiti samo članovi Rijaseta, predstavnici Fakulteta islamskih znanosti (FIZ), Gazi Husrev-begove medrese, Vakufske direkcije, Media centra IZ-e, el-Kalema, Sveučilišta u Sarajevu, a njima će se obratiti ravnatelj Knjižnice Osman Lavić i reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj