Od danas na cijeloj teritoriji FBiH ograničeno kretanje od 21 sat do 5 sati

Od danas na cijeloj teritoriji FBiH ograničeno kretanje od 21 sat do 5 sati
  • 24 Mar, 2021

(FENA) - Naredba kojom je ograničeno kretanje građana na cijeloj teritoriji Federacije BiH od 21 sat do 5 sati, danas stupa na snagu. 

Od ove naredbe izuzeti su svi zaposlenici uključeni u provedbu mjera i aktivnosti na rješavanju epidemije COVlD-19 na području FBiH, oni kojima se proces rada odvija u smjenama, međugradski i međunarodni prijevoz putnika, taksi služba, kao i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu.

Prema naredbama i preporukama Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a koje je jučer usvojila Vlada FBiH, dozvoljeno je okupljanje ne više od 20 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a sva ta okupljanja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obveznu tjelesnu distancu od najmanje dva metra između osoba (osim članova istog kućanstva).

Vladama kantona, odnosno kantonalnim stožerima ministarstava zdravstva, naređeno je uvođenje restriktivnijih mjera temeljem procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zadužen je da prije isteka datog roka sagleda kompletnu epidemiološku situaciju COVID-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih naredbi i preporuka.

Sukladno zaključku od 8. siječnja 2021., Federalna vlada će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i mjerama Vlade FBiH donesenim radi zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj