Karić-Ping: Sarajevo i Tianjin ove godine obilježavaju 40 godina pobratimskih veza

Karić-Ping: Sarajevo i Tianjin ove godine obilježavaju 40 godina pobratimskih veza
  • 07 May, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sa zamjenikom Harisom Bašićem upriličila je danas prijem za veleposlanika NR Kine u BiH, Nj. E. Ji Pinga, koji im je poželio uspješan mandat.

Tijekom vrlo srdačnog i prijateljskog razgovora, razmotrena je dosadašnja uspješna suradnja Sarajeva s Pekingom i Tianjinom. Posebno su istaknute veze Sarajeva i Tianjina, koji ove godine obilježavaju 40 godina bratimljenja. Gradonačelnica je predložila da Sarajevo proširi veze i s drugim kineskim gradovima.

„Vjerujem da će odnosi Sarajeva s kineskim gradovima biti još bliži u budućnosti i da ćemo jačati i ekonomsku i kulturnu suradnju“, istaknula je gradonačelnica Karić te se zahvalila na svemu što NR Kina čini za BiH i njen glavni grad.

Ovom prilikom gradonačelnica Karić je veleposlanika Pinga upoznala s gradskim projektima, poput renoviranja kasarne Jajce, rekonstrukcije opservatorija na Trebeviću, Projekta čista rijeka Miljacka, a koje će, između ostalog, voditi nova gradska administracija. U Paviljonu prijateljstva, kojeg je Sarajevo 2019. godine dobilo na poklon od Tianjina, planirano je i održavanje kulturnih i sportskih zbivanja u organizaciji Grada Sarajeva i Veleposlanstva NR Kine.

U fokusu današnjeg prijema bila je organizacija 5. Samita gradonačelnika glavnih gradova centralne i istočne Europe 17+1 u Sarajevu u drugoj polovici ove godine. Veleposlanik je najavio i održavanje Međunarodnog okruglog stola pobratimskih gradova i Foruma o urbanom upravljanju koji će se održati 19. svibnja online u organizaciji Grada Tianjina, a na kojima će sudjelovati i Grad Sarajevo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj