Nagrada Sarajevska pahuljica za 2016. godinu

Nagrada Sarajevska pahuljica za 2016. godinu

Dobitnici priznanja „Sarajevska pahuljica“ u 2016. godini 

Ilma Kazazić, učenica IV razreda JU „Peta gimnazija“ Sarajevo za izuzetne rezultate u promociji i afirmaciji općedruštvenih vrijednosti i u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima, a naročito postignutim uspjesima na natjecanjima u području sporta

„Velika mi je čast i zadovoljstvo danas stajati ovdje, ispred vas, držeći u rukama najveće priznanje moga grada, “Sarajevsku pahuljicu”. Ovo priznanje će mi biti poticaj za daljnji rad, jer ima posebno mjesto u mom srcu, zajedno s mojim Sarajevom, s mojom Bosnom i Hercegovinom. Jednom prilikom moj uvaženi profesor Senad Turković reče: „Nagrade nisu važne“. Shvatila sam to kao poruku da treba biti uporan, strpljiv i vjerovati u sebe i da život čine tri najvažnije stvari: zdravlje, obitelj i upornost”, istaknula je u svom obraćanju Ilma Kazazić.

Učenici I-2 razreda Osnovne škole „Osman Nakaš”

Učenici I-2 razreda Osnovne škole „Osman Nakaš” su, uz potporu učiteljice Sanele Ljumanović i uz pomoć učiteljice znakovnog jezika Anise Šetkić-Sendić, savladali osnove znakovnog jezika s ciljem da pomognu svom školskom drugu da se integrira u proces socijalizacije i nastavni proces. Ovo je priča o solidarnosti, prihvaćanju drugačijeg. Priča o prijateljstvu. Priča koja je obišla cijeli svijet. Priča o čitavom razredu koji je naučio znakovni jezik zbog druga ima sretan kraj, zahvaljujući učiteljicama Saneli i Anisi, zahvaljujući roditeljima djece koji financiraju sate znakovnog jezika.

„Mi imamo samo 7 godina, a već smo mnogo toga lijepog naučili o životu. Naučili smo da volimo naše različitosti. Drago nam je što smo dobili nagradu i obećavamo da ćemo biti dobri i kad porastemo“, istaknuli su, znakovnim jezikom, učenici sa svojim učiteljicama.

Gradonačelnik Sarajeva prof. dr. Ivo Komšić je učiteljicama učenika I-2 razreda Osnovne škole „Osman Nakaš” uručio Zahvalnicu Grada Sarajeva.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj