Karić - Naessl: Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”

Karić - Naessl: Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”
  • 10 Jun, 2021

Pridruživanje Sarajeva u “Zelene gradove EBRD-a”, promicanje regionalne i međunarodne suradnje, te poboljšanje kvalitete života lokalnog stanovništva, bile su samo neke od tema današnjeg susreta gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić i ravnateljice Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuele Naessl.

Jedan od prioriteta zajedničkog djelovanja biti će “Zeleni plan” koji podrazumijeva identificiranje ekoloških prioriteta na području našeg grada, upravljanje vodama i otpadom, kvalitetom zraka, obnovljivim izvorima, prostornim planiranjem i klimatskim promjenama.

“Grad ima odgovornost da zaštiti okoliš i Sarajevo učini mjestom zdravog i aktivnog načina života. Osim toga, želimo upoznati institucionalne investitore s procesima koje planiramo realizirati u predstojećem mandatu. Raduje me intenziviranje suradnje s EBRD-om koji pokazuje snažnu predanost lokalnoj zajednici”, kazala je Karić te zahvalila ravnateljici na kontinuiranoj potpori koju je Europska banka za obnovu i razvoj pružala našoj zemlji u odgovoru na COVID krizu.

Ravnateljica Naessl još jednom je potvrdila svoju opredijeljenost za ulaganje u učinkovit i funkcionalan sustav te kontinuiran ekonomski rast u Bosni i Hercegovini i njenom glavnom gradu.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj