Grad Sarajevo će građanima staviti na uvid sve novčane transakcije

Grad Sarajevo će građanima staviti na uvid sve novčane transakcije
  • 11 Jun, 2021

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je, zajedno sa zamjenicima Harisom Bašićem i Anjom Margetić te veleposlanikom Kraljevine Velike Britanije NJ.E. Matthew Fieldom, bila domaćin sastanka s članovima diplomatskog kora na kojem je predstavljen početak projekta “Odgovorna politika s ljudskim licem”.

Njegovom realizacijom, Grad Sarajevo će postati prva institucija u Bosni i Hercegovini, ali i jedna od rijetkih u ovom dijelu Europe, koja će građanima u potpunosti staviti na uvid sve novčane transakcije.

Svjesna ogromnih zloupotreba javnog novca od kojih samo rijetke dobiju sudski epilog, a krivci adekvatnu sankciju, gradonačelnica je donijela odluku da omogući građanima stalno praćenje potrošnje njihovog novca i na taj način konkretizira svoje obećanje o transparentnoj gradskoj upravi.

“Političari su više nego dobro plaćeni da na odgovoran način upravljaju novcem građana. Nema razloga da se krije potrošnja niti jedne konvertibilne marke i zbog toga realiziramo projekt koji će građanima vratiti nadu u to da se vlast može obnašati pošteno. Omogućit ćemo da u samo nekoliko klikova dobiju sve informacije”, istaknula je Karić.

U narednom razdoblju će biti finalizirana i web stranica čiji će sadržaj upotpuniti sve novčane transakcije, kako prihode, tako i plaćanja iz gradskog proračuna.

Sastanku su osim veleposlanika Fielda nazočili: veleposlanik Norveške, NJ.E. Olav Reinertsen, veleposlanica Švedske, NJ.E. Johanna Strömquist, ravnateljica misije USAID BiH, Nancy Eslick, predstavnik UNDP-a, Edis Arifagić, šef političkog odjela veleposlanstva Švicarske, Haris Lokvančić te zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, Saša Magazinović.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj