Održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta
  • 11 Jun, 2021

Danas je održana konstituirajuća sjednica Gradskog savjeta, tima eksperata iz različitih područja koji su svoje kapacitete nesebično stavili na raspolaganje Gradskoj upravi.

Na prvoj sjednici članovi su preuzeli dužnost i dogovorili način svog rada i djelovanja.

“Svojim bogatim profesionalnim iskustvom i osobnim kredibilitetom će pomagati upravi grada u aktivnostima, projektima i strateškim pitanjima u kojima je njihova ekspertiza potrebna”, kazala je gradonačelnica Benjamina Karić.

Podsjetimo, članovi Savjeta su: akademik, prof. dr. Kemal Hanjalić za područje tehničkih znanosti, akademik, prof. dr. Mirko Pejanović za pitanja ustavno-pravnog statusa Grada Sarajeva u sustavu lokalne samouprave, izv. prof. dr. sc. Pavle Mijović za suradnju s vjerskim zajednicama i promicanje međureligijskog dijaloga, prof. dr. Anto Domazet za područje ekonomije, Dino Mustafić za područje kulture, Amir Vuk za urbanizam i planiranje razvoja grada, Dervo Sejdić za zaštitu prava nacionalnih manjina s posebnim zaduženjem za romsku zajednicu, dr. sc. Eli Tauber za koordinaciju s vjerskim i nacionalnim zajednicama, Hadžem Hajdarević za javne politike iz područja kulture, dr. sc. Žarko Papić za socio-ekonomsku analitiku, prof. dr. Aleksandra Nikolić, za područje obrazovanja i sveučilišne suradnje, Nijaz Skenderagić za područje infrastrukturnih projekata, Ferid Buljubašić za područje lokalne samouprave, Mufid Garibija za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa, Nerkez Arifhodžić za diplomaciju i međunarodnu suradnju, Edina Papo za menadžment u području kulture, Bogdan Tanjević za područje sporta, Senka Nožica za pravna pitanja i Jasna Diklić za područje kulture.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj