Grad Sarajevo Gradu Goraždu poklonio izložbu akademskog slikara Irfana Hoze

Grad Sarajevo Gradu Goraždu poklonio izložbu akademskog slikara Irfana Hoze
  • 24 Nov, 2021

Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, jednog od najvećih praznika naše domovine, Grad Sarajevo na čelu s gradonačelnicom Benjaminom Karić, Gradu Goraždu poklanja izložbu akademskog slikara Irfana Hoze.

Izložbu su danas s gradonačelnicom Karić svečano otvorili gradonačelnik Goražda Ernest Imamović i premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Aida Obuća.

“Naši gradovi, bliži nego ikad, žele ovom prekrasnom likovnom pričom prenijeti snažnu i upečatljivu poruku zajedništva, solidarnosti, slobode i antifašizma. Ujedinjeni smo u nakani da hrabro idemo naprijed, zauzimajući se za dobro i napredak svojih gradova i jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine”, poručila je ovim povodom gradonačelnica.

Dodaje da će herojsko Goražde, grad istinskih patriota, u bh. prijestolnici uvijek imati prijatelja.

“Sarajevo i Goražde, koje je bilo nemoguće razoriti i pokoriti, koji su kao i sam život vječni, sa svojim građankama i građanima opstaju još bolji i ljepši”, zaključila je Karić.

Uz čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom povijesnog nadnevka, domaćini su zahvalili Gradu Sarajevu na potpori, ističući da je upravo kultura snažan poticaj za buduće zajedničke aktivnosti i projekte.

Izložbu će Goraždani i Goraždanke biti u prilici pogledati do 15. prosinca ove godine.

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj