Povijesni uspjeh UNSA: Karić ugostila pobjednički tim Pravnog fakulteta

Povijesni uspjeh UNSA: Karić ugostila pobjednički tim Pravnog fakulteta
  • 19 Jan, 2022

U studenom prošle godine, studentice Pravnog fakulteta u Sarajevu ostvarile su povijesni uspjeh na najprestižnijem međunarodnom natjecanju iz ljudskih prava.

Gradonačelnica Benjamina Karić danas je s vijećnicima Almom Čengić i Vedadom Deljkovićem ugostila naše europske prvakinje i trenera ovog pobjedničkog tima, asistenta na Pravnom fakultetu i nositelja Zlatne značke UNSA, Haruna Išerića.

Uputivši im čestitke na jednom od najboljih rezultata koje je na međunarodnom planu ostvario, ne samo Pravni fakultet u Sarajevu, nego bilo koji drugi Pravni fakultet iz BiH, Karić je kazala da je Grad Sarajevo itekako ponosan na svoju mladost i uspješne generacije studenata koje UNSA školuje.

“8th Trans-European Moot Court Competition izrodio je europske prvakinje iz Bosne i Hercegovine, našeg Sarajeva i njegovog Sveučilišta. Kao netko tko je cijeli život posvetio obrazovanju i pravnim naukama, te tko je i danas angažiran u svojstvu eksperta u praksi, s punim pravom mogu reći da ovi uspjesi svjedoče izvrsnosti našeg Pravnog fakulteta. Pokazali smo da svojim umijećem možemo parirati pravnicima vrsnih sveučilišta Europe. Nagrađeni su vaš rad, trud, htijenje i znanje kao najveće bogatstvo koje vam nitko i nikad ne može oduzeti”, poručila je gradonačelnica te gostima uputila najljepše želje u budućem životu i karijeri.

Podsjetimo, tim Pravnog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu najprije se pokazao najboljim među predstavnicima pravnih fakulteta u regiji, a u finalnom natjecanju savladao je predstavnike iz Kopenhagena.

Našu ekipu su činile studentice: Emina Kukuljac, Delila Islamović, Lamija Dedagić i Anesa Karaman.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj