Okrugli stol: Otvaranje izravne zračne linije Bari - Sarajevo

Okrugli stol: Otvaranje izravne zračne linije Bari - Sarajevo
  • 25 Jan, 2022

Divna vijest stiže nam od naših prijatelja iz Italije. Najavili su otvaranje izravne zračne linije Bari – Sarajevo.

Oko šezdeset minuta leta povezalo bi naše Sarajevo s prekrasnim lučkim gradom Barijem; približilo njihove povijesne, kulturne i prirodne ljepote i znamenitosti; spojilo gospodarstvenike, umjetnike, studente... a poglavito zbližilo naše građane.

„Ova inicijativa je potvrda vrijednosti Sarajeva, ali i prilika za još snažnije turističke i poslovne veze s talijanskim gradovima, ovaj put s Barijem, važnim gospodarskim, turističkim i sveučilišnim centrom južne Italije“, istaknula je gradonačelnica Benjamina Karić na danas održanom online Okruglom stolu kojem su nazočili predstavnici političkog, gospodarskog, turističkog, sveučilišnog života dvaju gradova, regija i država.

Partneri iz Barija, centralno talijanske južne regije Apulije, u svojim obraćanjima iskazali su spremnost da i na ovaj način uspostave izravan "most" bliže suradnje i komunikacije sa zapadnim Balkanom i njegovim institucijama.

Jelica Grujić, u ime Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, naglasila da će zračna linija Bari – Sarajevo biti korisna za turizam, poslovanje i jačanje veza.

„S obzirom da proširujemo naše kapacitete, možemo povećati opseg zračnog prometa i tako realizirati i ovaj važan projekt za Zračnu luku, Sarajevo i BiH“, kazao je ravnatelj Međunarodne zračne luke u Sarajevu, Alan Bajić.

Okruglom stolu nazočili i veleposlanik BiH u Italiji, Slavko Matanović i veleposlanik R Italije u BiH, Marco di Ruzza.

Inače, inicijativu je pokrenuo talijanski novinar Franco Giuliano i njegove fondacije L'isola che non c'é - Ostrvo koje ne postoji, koji je bio u BiH i Sarajevu za vrijeme rata i izvještavao s ovih prostora, tako da je posebno emotivno vezan za naš grad.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj