Grad Sarajevo i “Race for the cure”: Zajednička misija se nastavlja

Grad Sarajevo i “Race for the cure”: Zajednička misija se nastavlja
  • 06 Jul, 2022

“Grad Sarajevo i ‘Race for the cure’ će zajedno u rujnu ponovno poslati poruku o važnosti zdravlja žena, prevencije i redovite kontrole”, poručeno je s današnjeg potpisivanja Ugovora o realizaciji odobrenih sredstava iz Proračuna za 2022. godinu u Vijećnici.

Potpisnice su gradonačelnica Benjamina Karić i Nela Hasić, ravnateljica Udruge „Zajedno smo jedno“ koje organizira sada već tradicionalnu “utrku za život“.

„Race na jednom mjestu okupi veliki broj naših heroina iz cijele Bosne i Hercegovine. Grad nedvojbeno nastavlja potporu ovoj značajnoj misiji, djelovanju Udruge kao organizatora, ali i omogućavanju besplatnih mamografskih pregleda, prve pomoći za svaku novo operiranu ženu od karcinoma dojke u BiH, te pružanju neophodne psihosocijalne potpore”, kazala je Karić uz pohvale za njihov građanski aktivizam, promoviranje zdravog načina života i na koncu, podizanje svijesti građana.

Hasić i PR utrke, Samira Poričanin-Petrešin, podsjetile su na nemjerljiv značaj institucionalne podrške svih razina vlasti te gradonačelnici zahvalile na ženskoj solidarnosti i empatiji koju svima u potrebi pokazuje od samog početka mandata.

Zajedno su uputile poziv Sarajkama i Sarajlijama da se pridruže najvećoj europskoj utrci i šetnji koja je najavljena za nedjelju, 25.09.2022. godine.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj