Karić ugostila predstavnike turskog brenda „Mado“

Karić ugostila predstavnike turskog brenda „Mado“
  • 11 Aug, 2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je danas s gradskom vijećnicom Danijelom Šahat predstavnike turskog brenda „Mado“ koji je temeljem Javnog poziva zakupio restoran i caffe s vrtom na obnovljenoj Bistričkoj postaji.

Vijest je to koju su građani i brojni turisti koji posjećuju bosanskohercegovačku prijestolnicu, dočekali s velikim oduševljenjem.

Naime, riječ je o unutarnjem prostoru površine 300 metara kvadratnih i vanjskom od 52 kvadrata.

“Vjerujemo da će ovo obnovljeno zdanje velike povijesne vrijednosti, s upotpunjenim muzejskim i ugostiteljskim sadržajima, biti opet mjesto susreta, druženja, kulturnih i društvenih događanja značajnih za Grad Sarajevo”, kazala je ovim povodom gradonačelnica Karić.

Podsjećanja radi, kada se izgradila prije 116 godina, Bistrička postaja postala je jedno od najljepših i najfrekventnijih mjesta u gradu.

Gosti su zahvalili gradonačelnici na ugodnom razgovoru i prijemu, ističući ogroman turistički potencijal ove atraktivne lokacije s fantastičnim položajem unutar gradske zone i predivnog pogleda na grad kojeg će nesumnjivo pohoditi gosti iz svih krajeva svijeta.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj