"Sarajevo City Card": Održana konferencija za medije u Vijećnici

"Sarajevo City Card": Održana konferencija za medije u Vijećnici
  • 11 Aug, 2022

Danas je u Vijećnici održana konferencija za medije povodom projekta jedinstvene kartice Sarajevo City Card.

Tema o kojoj se govorilo je kreiranje jedinstvene kartice s kojom će turisti na jednom mjestu imati dostupnu mogućnost da sve usluge potrebne za ugodan, ispunjen i kvalitetan boravak u Kantonu Sarajevo koriste i plaćaju.

To bi se u početku odnosilo na javni prijevoz, gradsku žičaru, na osiguranje ulaznica za muzeje i kulturne ustanove, te da se mogu ostvariti popusti u restoranima i smještajnim objektima.

„Kroz projekt Sarajevo City Card, Grad Sarajevo će dati svoj doprinos u kreiranju jasne vizije Sarajeva kao sredine poželjne za turiste s jedne strane i sredine u kojoj turisti i ostali građani imaju mogućnost korištenja jedinstvene i ekonomski isplative platforme koja nudi širok spektar mogućnosti za sve ljude s druge strane“, kazala je pored ostalog gradonačelnica Karić.

Na konferenciji za medije, javnosti su se, pored gradonačelnice Benjamine Karić, obratili i Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Senad Mujagić, generalni ravnatelj GRAS-a i Bakir Hadžiomerović, ravnatelj JP Sarajevo.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj