Karić u Vijećnici ugostila sarajevske i talijanske srednjoškolce

Karić u Vijećnici ugostila sarajevske i talijanske srednjoškolce
  • 20 Sep, 2022

Kolektiv i učenici sarajevske Prve gimnazije predvođeni ravnateljicom Velidom Tinjak te gimnazijalci „Melchiorre Gioia“ iz Piacenze, bili su današnji gosti gradonačelnice Benjamine Karić u Vijećnici.

Rezultat je to uspješne međunarodne razmjene učenika, ali i nedavnog susreta Karić s ravnateljicom Tinjak na kojem je bilo govora o unaprjeđenju suradnje Grada Sarajeva s ovom obrazovnom ustanovom.

„Bezrezervno podržavam ovakve susrete kroz koje učenici sa svojim profesorima postaju bogatiji za nova životna iskustva, nova prijateljstva i uz to usvajaju talijanski jezik, ali i kulturu prijateljskog naroda“, poručila je gradonačelnica, uvjerena da će se uz gostoprimstvo domaćina, gosti osjećati dobrodošlo u našem gradu i u Piacenzu ponijeti najljepše uspomene.

Tijekom boravka u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, talijanski školarci posjetili su objekte u užem centru grada, te bili dijelom sadržajnog programa posjete u organizaciji Prve gimnazije.

Realizirani su projekti u svrhu promocije talijanskog jezika i kulture, upriličen je Tjedan talijanske kuhinje te Festival talijanske pjesme.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj