Grad Sarajevo predstavio program javnog dočeka Nove 2023. godine

Grad Sarajevo predstavio program javnog dočeka Nove 2023. godine
  • 23 Sep, 2022

Sarajevo je spremno za javni doček Nove 2023. godine sa svim svojim sugrađanima, gostima bosanskohercegovačke prijestolnice i bendom Dubioza kolektiv!

„Našu odluku da prezentaciju novogodišnjih aktivnosti započnemo ranije nego je to do sada bila praksa, smatram izuzetno važnom“, poručila je gradonačelnica Benjamina Karić na danas održanoj konferenciji za medije u auli sarajevske Vijećnice.

Ističe da slijedi regionalna novogodišnja promocija te da će biti ponosni domaćin velikom broju ljudi koje očekujemo u Sarajevu u vrijeme novogodišnjih praznika.

Po riječima profesorice Maje Arslanagić Kalajdžić, jasna analiza Ekonomskog instituta upravo govori o opravdanosti ulaganja koji će se našem gradu višestruko vratiti.

Prisutnim su se osim gradonačelnice Karić i profesorice Arslanagić Kalajdžić, obratili i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda, te dopredsjedavajuća Gradskog vijeća Mirela Džehverović.

Podsjetimo, projekat između ostalih, sufinansiraju Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Federalno ministarstvo kulture i sporta.

„Vidimo se u Sarajevu“ 31. decembra ispred Vječne vatre!

Svi ste dobrodošli.
#Sarajevo2023

Podijeli:

Najnoviji sadržaj