Zamjenik gradonačelnice Bašić na svečanosti obilježavanja Dana sarajevskog Sveučilišta

Zamjenik gradonačelnice Bašić na svečanosti obilježavanja Dana sarajevskog Sveučilišta
  • 02 Dec, 2022

Svečanom sjednicom Senata danas je u Vijećnici obilježen Dan sarajevskog Sveučilišta i 73. godišnjica osnivanja i djelovanja naše najveće i najstarije sveučilišne institucije.

Svečanosti su nazočili članovi Senata Sveučilišta u Sarajevu na čelu s rektorom prof. dr. Rifatom Škrijeljom, dekani i prodekani, visoki uzvanici, profesori i studenti, te brojni gosti.

Zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Haris Bašić čestitao je Dan Sveučilišta te istaknuo: „Sarajevsko sveučilište je bastion znanja i napretka. Svoju viziju kontinuirano ostvaruje i širi. Predstavlja istinsko jezgro znanstvene misli, obrazovanja, istraživačkog i stručnog rada, akademske izvrsnosti, integriteta svakog studenta”, kazao je Bašić.

Ova renomirana sveučilišna institucija, prema riječima zamjenika gradonačelnice, razvija se u pravom smjeru te postaje moderno europsko sveučilište koje je po edukaciji i uspjehu svojih studenata postalo priznato i prepoznatljivo i u međunarodnim krugovima.

Rektor Sveučilišta u Sarajevu, prof. dr. Rifat Škrijelj u svom pozdravnom obraćanju osvrnuo se na osnovne pokazatelje razvoja Sveučilišta u Sarajevu, s naglaskom na strateške ciljeve Sveučilišta u Sarajevu, znanstveno-istraživački rad, učešću u projektima, objavljivanju radova u međunarodno priznatim časopisima i dr.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj