Gradonačelnica Karić razgovarala s predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom

Gradonačelnica Karić razgovarala s predsjednikom Izraela Isaacom Herzogom
  • 07 Dec, 2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, na poziv Federacije lokalnih vlasti u Izraelu, boravi u posjeti Jeruzalemu i Tel Avivu.

Zajedno s gradonačelnicima iz cijeloga svijeta, sudjeluje na Konferenciji MuniWorld na kojoj će predstaviti naš grad i aktivnosti koje su nam u fokusu.

Karić je večeras razgovarala s predsjednikom Izraela, Isaacom Herzogom o Sarajevu i ljepotama naše zemlje.

„Želim iskreno pozvati mudre državnike Izraela i Palestine da dođu u Sarajevo i u ozračju Jeruzalema Europe nađu zajedničku riječ, jer kada se i minimalna kritična masa okrene razumijevanju i suradnji, moguća je stvarna promjena“, kazala je Karić.

Istaknula je da istinsko mirno rješenje ono koje je zasnovano na ljudskoj mjeri, pravdi i nepristranosti koje su i jedini garanti njegove održivosti. A da bi se to uvidjelo, potrebna je ogromna državnička mudrost.

„Ono što uvijek pokreće ljudska djela su njihovi stavovi. Zato sam sretna da vas iskreno iz našeg multikulturalnog bića pozovem da uspostavimo svestrane odnose razumijevanja i saradnje. Nigdje vas nitko neće tako iskreno dočekati kao mi, sinovi bezbroj obitelji koji su ginuli u Drugom svjetskom ratu, skrivajući svoju židovsku braću pred naletima demonskih počinitelja Holokausta, a tijekom agresije na Bosnu i Hercegovinu braneći domovinu.“

Uputila je poziv da se uspostavi svestrana, znanstvena, ekonomska, investicijska i svaka druga suradnja koja će uroditi plodovima oživljavanja razumijevanja, ne samo među nama već, nego među ljudima uopće.

Karić je na kraju naglasila da srca ljudska ne podnose vakuum, nego moraju biti ispunjena ljubavlju, a ako je nema, zamijenit će je mržnja i indiferentnost.

 

 

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj