Bašić otvorio izložbu "Sjećanje na holokaust u Sarajevu kroz dokumente Povijesnog arhiva"

Bašić otvorio izložbu "Sjećanje na holokaust u Sarajevu kroz dokumente Povijesnog arhiva"
  • 26 Jan, 2023

Zamjenik gradonačelnice Grada Sarajeva Haris Bašić, danas je u Vijećnici otvorio izložbu "Sjećanje na holokaust u Sarajevu kroz dokumente Povijesnog arhiva" povodom 27. siječnja - Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

„Potvrđujemo povijesnu opredijeljenost Sarajeva kao antifašističkog, multikulturnog, multikonfesionalnog i kozmopolitskog grada. Dužni smo ovaj nadnevak dostojanstveno obilježavati, posebice kao zemlja i grad koji su preživjeli ratna stradanja, opsadu i genocid devedesetih godina“, poručuje Bašić, uz poziv svima da „podižemo svijest, doprinosimo ostvarenju ciljeva UN-ove Rezolucije o danu sjećanja na holokaust i neumorno ukazujemo na poštivanje ljudskih prava u cijelom svijetu.“

Podsjetio je na tradicionalno dobru suradnju koju Grad njeguje s Povijesnim arhivom:

„Vrijednost dokumenata koji kazuju o stoljećima postojećoj multikulturalnoj društvenoj sredini smatram neprocjenjivom. Ostajemo vjerni prijatelj ove kulturne institucije od velikog značaja za Sarajevo“, bile su riječi kojima je zamjenik gradonačelnika završio svoje obraćanje.

Podsjetimo, u studenom 2005. godine, Generalna skupština Ujedinjenih nacija jednoglasno je usvojila Rezoluciju kojom se 27. siječanj obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na holokaust.

 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj