Benjamina Karić uručila zahvalnicu Grada Sarajeva Adnanu Čustoviću

Benjamina Karić uručila zahvalnicu Grada Sarajeva Adnanu Čustoviću

Gradonačelnica Benjamina Karić ugostila je u svom kabinetu u Vijećnici znanstvenika svjetskog glasa, akademika prof. dr. Adnana Čustovića.

Ovom prilikom uručila mu je zahvalnicu Grada Sarajeva za nemjerljiv doprinos u području medicine, prije svega prevenciji dječje astme i alergije.

Rezultati istraživanja profesora Čustovića svakodnevno se primjenjuju u praksi, a Akademija medicinskih znanosti svrstala ga je među 50 vodećih znanstvenika iz biomedicine.

„Rodni grad prof. dr. Čustovića ne zaboravlja njegovu humanu misiju i nemjerljiv doprinos u medicinskim znanostima. Njegovu karijeru krase brojna priznanja i odličja, ali nimalo ne sumnjam da će i ovo simbolično gradsko priznanje za našeg Sarajliju imati posebnu vrijednost“, poručila je Karić, te pohvalila hvale vrijednu suradnju s Udrugom pacijenata za alergijska oboljenja iz Sarajeva.

Čustović je doktor sa zlatnom medaljom, a od 2020., član Britanske akademije medicinskih znanosti. Predvodi Grupu za pedijatrijsku alergiju u okviru Centra za pedijatriju i zdravlje djece na Imperial College London.

Počasni je konsultant za pedijatrijsku alergiju u bolnici St. Mary’ s i Royal Brompton bolnici.

Njegovo ime poznato je, ne samo u Engleskoj, nego i u svjetskim znanstvenim krugovima.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj