Gradonačelnica Karić ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske djelatnike

Gradonačelnica Karić ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske djelatnike
  • 05 Jun, 2023

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić danas je u Vijećnici ugostila tim Sarajevo Film Festivala i bh. filmske djelatnike.

„Sjajni ljudi koji s puno strasti i energije rade odličan posao, što je Sarajevu nedavno u Cannesu priskrbilo nagradu Global Production za najbolji 'Grad filma'. Ponosna sam na cijeli tim koji stoji iza ovog uspjeha, ponosna sam na naš brend - Sarajevo Film Festival“, istaknula je Karić.

Zahvalila je za sav trud i rad i obećala još snažniju potporu Grada Sarajeva.

„Zajedno gradimo pozitivnu sliku Sarajeva u svijetu i promoviramo ga kao grad kulture, filma i kreativne industrije“, poručila je gradonačelnica.

Prema riječima Jovana Marjanovića, direktora Sarajevo Film Festivala, nagrada Global Production je znak prepoznavanja da se u posljednje četiri godine kako je Sarajevo postao UNESCO grad filma, određena koherentna strategija po pitanju razvoja kinematografije, uspješno realizirala.

„Svima nama je poticaj da iduće četiri godine imamo još bolji plan, i kad se sljedeći put sastanemo da znamo da smo taj plan i ostvarili i unaprijedili. Hvala gradonačelnici na prijemu, a vama svima na potpori i radu“, rekao je Marjanović.  

Podijeli:

Najnoviji sadržaj