Memorandum o razumijevanju između Grada Sarajeva i Auschwitz Instituta

Memorandum o razumijevanju između Grada Sarajeva i Auschwitz Instituta

Grad Sarajevo će u partnerstvu s Auschwitz Institutom za prevenciju genocida i masovnih zločina (AIPG) surađivati i realizirati informativne, edukativne i istraživačke sadržaje od zajedničkog interesa.

Tim povodom je danas u Vijećnici gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić primila direktoricu Aušvic instituta, Gabrielu Ghindea sa suradnicima.

Gradonačelnica Karić i direktorica ove međunarodne nevladine organizacije sa sjedištem u Bukureštu i New Yorku, potpisale su Memorandum o razumijevanju.

Ovim dokumentom su definirani ciljevi i modaliteti buduće suradnje kroz djelokrug rada Informativnog Centra Sarajevo, kao unutrašnje organizacijske jedinice Grada.

„Na ovaj način potvrđujemo opredijeljenost gradske administracije da razvija i jača mandat Centra, kao mjesta edukacije, istraživanja i spoznaje povijesnih činjenica. Njegov rad je značajan za sadašnjost i budućnost“, istaknula je gradonačelnica Karić.

Poručila je da je naša je kolektivna odgovornost da se nastavimo boriti za pravdu i istinu i da njegujemo kulturu sjećanja.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj