Sa zatvaranja EYOF-a 2019. Skaka poručio: Pobijedio je sport, pobijedila je mladost, pobijedila je budućnost!

Sa zatvaranja EYOF-a 2019. Skaka poručio: Pobijedio je sport, pobijedila je mladost, pobijedila je budućnost!
  • 15 Feb, 2019

Europski omladinski olimpijski festival EYOF 2019. večeras je zatvoren svečanom ceremonijom, održanom u Istočnom Sarajevu, ispred Gradske uprave, u nazočnosti velikog broja uzvanika, sportaša i građana. Pored gradonačelnika Sarajeva i Istočnog Sarajeva, gradova domaćina EYOF-a 2019, Abdulaha Skake i Nenada Vukovića, ceremoniji su nazočili predsjedatelj i članovi Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović. 

 Sarajevo i Istočno Sarajevo, kao i cijela Bosna i Hercegovina, u proteklih sedam dana bili su sportsko središte mladosti iz 46 europskih zemalja. Izražavajući sreću i ponos organizacijom ovog povijesnog značajnog sportskog događaja, gradonačelnik Skaka je poručio: “U konačnici, mi smo svi pobijedili. Pobijedio je sport, pobijedila je mladost, pobijedila je budućnost. Neka vječno gori baklja mira i neka je vječna samo borba na sportskim borilištima. Do nekog novog susreta s olimpijskim plamenom!“.

Generalni tajnik Europskog olimpijskog komiteta Rafael Pagnozi naglasio je da su gradovi Sarajevo i Istočno Sarajevo uspjeli zajedničkom suradnjom ispuniti san. 

Na kraju ceremonije gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva su predali olimpijsku zastavu gradonačelniku finskog grada Vuokattija, koji će biti domaćin narednog 15. izdanja EYOF-a 2021. godine. EYOF je okončan gašenjem olimpijskog plamena i vatrometom. Inače, svečanost je počela koncertom rock grupe Van Gogh, a nakon zatvaranja nazočne je zabavljala grupa Miligram. 

Podsjetimo, EYOF 2019. je otvoren 10. veljače svečanom ceremonijom na olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase“. Okupio je više od 1.500 mladih sportaša iz 46 europskih zemalja, koji su se natjecali u osam sportova – alpsko skijanje, biatlon, nordijsko skijanje, snowboarding, umjetničko klizanje, brzo klizanje, hokej i curling. Najviše medalja su osvojile reprezentacije Norveške, Švicarske i Ruske Federacije  - po 12, a slijedi Francuska s 11.  

Podijeli:

Najnoviji sadržaj