Izaslanstvo pobratimskog Grada Friedrichshafena u posjeti Sarajevu

Izaslanstvo pobratimskog Grada Friedrichshafena u posjeti Sarajevu
  • 01 Oct, 2019

Višečlano izaslanstvo njemačkog grada Friedrichshafena na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Stefanom Kohlerom i predsjednikom Udruge „Pro Sarajevo“ Berndom Fuchsom boravi u Sarajevu, u okviru redovne studijske posjete. Dva grada su u pobratimskim vezama od 1972. godine, a koji su i dalje vrlo intenzivne zahvaljujući obostranoj predanosti i iskrenoj volji građana oba grada.

„Svaki put kad dođemo u Sarajevo puni smo utisaka, kako zbog izgleda i razvoja grada, tako i zbog ljudi koji nas uvijek prijatno dočekaju“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Kohler.

Gosti iz Friedrichshafena u pratnji pomoćnice gradonačelnika Sarajeva Dragane Solković danas su posjetili Dom zdravlja „Omer Maslić“, u čiju obnovu i opremanje su Uprava i građani ovog partnerskog grada izdvojili značajna financijska sredstva. Ovom prigodom su uručili donaciju za Pedijatriju DZ „Omer Maslić“.

Izaslanstvo Friedrichshafena je potom obišlo Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama.

„Posebno nam je zadovoljstvo pomoći jednu ovakvu instituciju koja pruža utočište i zaštitu ovoj djeci”, istaknuo je Fuchs te uručio donaciju Udruge građana iz ovog njemačkog prijateljskog grada.

V.d. direktorica Dječjeg doma Samira Puzo upoznala je goste s planovima ove ustanove vezane za integraciju i socijalizaciju djece, zahvalila za dugogodišnju potporu te uručila zahvalnicu i radove koju su izradili štićenici.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj