Sarajevo i Cottbus uspostavljaju jaču suradnju

Sarajevo i Cottbus uspostavljaju jaču suradnju
  • 02 Oct, 2019

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici Holgera Kelcha, gradonačelnika njemačkog grada Cottbusa s kojim je dogovorio jačanje suradnje u različitim područjima, posebice u primjeni najnovijih tehnologija.

U pratnji gradonačelnika Cottbusa bio je i Sven Petke, direktor predstavništva Fondacije Konrad Adenauer u BiH.

Prvi čovjek Grada Sarajeva zahvalio je Vladi i narodu Njemačke za svu pomoć i potporu koju su tijrkom agresije i u poslijeratnom razdoblju pružili BiH i našem glavnom gradu.

„Među našim zemljama i građanima vlada jedna pozitivna energija. Želimo da nastavimo unapređivati dobre odnose BiH s Njemačkom kao i s gradovima s kojima Sarajevo ima partnerske veze. Također, Sarajevo i Cottbus imaju mnogo prostora za povezivanje preko projekata u području primjene pametnih tehnologija, zaštite okoliša i razvoja turizma“, istaknuo je gradonačelnik Skaka.

Skaka je svog kolegu upoznao s kapitalnim razvojnim projektima koje je realizirala, odnosno vodi aktuelna gradska administracija: „Svakodnevno radimo na projektima koji su primjeri pozitivnog razvoja našeg grada s ciljem što bolje kvalitete života naših građana“, kazao je Skaka.

Sudionici današnjeg susreta složili su se da je mjesto Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO-u, što bi doprinijelo sigurnosti, političkoj stabilnosti i većem investiranju i ekonomskom razvoju.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj