Festival dječje umjetnosti FEDU

Festival dječje umjetnosti  FEDU

Udruga za promociju kulture „Fani“ /2015/

Festival dječje umjetnosti (FEDU) prvi je internacionalni umjetnički festival za djecu u BiH i regiji.

U okviru Festivala održava se natjecateljski dio iz područja: teatar, književnost, glazba i likovna umjetnost, u kojima sudjeluju autori iz cijele regije, pored djece (učenika osnovnih škola) koji djeluju u posebnoj kategoriji.

FEDU je festival dramskog, literarnog, glazbenog i likovnog karaktera na kojem se afirmira stvaralaštvo za djecu, ali i dječje stvaralaštvo.

FEDU dodjeljuje glavne nagrade pod nazivom: Planeta Teatra, Planeta Bajki, Planeta Muzike i Povelje za najbolje mlado spisateljsko pero.

Iz područja teatra dodjeljuje se i slijedeće nagrade: Nagradu za najboljeg glumca i glumicu, najboljeg redatelja, za najbolji dramski tekst ili adaptaciju, te nagradu publike “Najjači aplauz”.

Iz područja književnosti dodjeljuje se, osim prvog, i druga i treća nagrada Natječaja za najbolju neobjavljenu bajku afirmiranih stvaratelja. Kao i drugu i treću nagradu natječaja za najbolju neobjavljenu bajku – kategorija učenika završnih razreda osnovnih škola.

FEDU dodjeljuje nagrade i za najbolji umjetnički rad iz slikarstva i kiparstva, najbolji glazbeni vokal i autorsku kompoziciju, glazbenu predstavu te specijalne nagrade za naše najmlađe kreativce.

Sime Milutinovića 15/4

E-mail: [email protected]

Tel. +387 61 337 407

Podijeli:

Najnoviji sadržaj