Okončana prva faza izgradnje Vidikovca

Okončana prva faza izgradnje Vidikovca
  • 07 Mar, 2020

Izgradnja objekta Vidikovac jedan je od najvažnijih investicijskih projekata Grada Sarajeva u ovoj godini. Nakon što je okončana prva, izgradnja ulazi u završnu fazu. Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ističe da je Trebević danas najposjećenije sarajevsko izletište.

- Kada smo rekli da ćemo izgraditi novu Trebevićku žičaru, mnogi nisu vjerovali da ćemo u tome uspjeti. Kada smo je završili, govorili su da to nije dovoljno i da Trebeviću trebaju sadržaji. Sada kada je završena prva faza, a pred nama konačni dio izgradnje i obnove još jednog simbola Sarajeva, još jednom potvrđujemo da radimo sustavno, planski i da ispunjavamo ono što smo obećali - naveo je Skaka.

Prema njegovim riječima, izgradnjom novog Vidikovca Gradu se vraća važan simbol, zaokružuje se jedan investicijski ciklus i otvaraju se nova radna mjesta. Sve iz sredstava koje je zaradilo Javno poduzeće Sarajevo d.o.o.

Vratili smo Trebević gradu, vratili smo Sarajlije Trebeviću. Vraćamo Gradu njegove simbole. 

Zašto su nam simboli važni? 

Obnavljanjem simbola grada mi čuvamo naš identitet. Našu osobnu iskaznicu. Obnavljamo dio sebe i gradimo budućnost. I ne samo to. Sve ono što radimo i gradimo – gradimo da bude samoodrživo, isplativo i da bude temelj na nastavak razvoja Grada. Izgradili smo Žičaru – ona danas gradi Vidikovac i Bistričku postaju.

Od Vijećnice smo napravili najbolji i najprofitabilniji muzejski prostor – ona danas gradi hotel Vidikovac. 

Sutra će ovaj hotel Vidikovac možda graditi najljepšu skijašku stazu na Balkanu i biti temelj za neki još veći razvojni projekt - poručio je gradonačelnik.

Planirano je da objekt bude otvoren do kraja godine, a sadržavat će osim restorana i konferencijske dvorane i dječju igraonicu. Ali, možda najatraktivniji će biti panoramski krov s kojeg se pruža najljepši pogled na grad.

Više pogledajte u video prilogu.

Podijeli:

Najnoviji sadržaj