Vijeće ministara usvojilo odluku koja omogućava povratak bh. građana iz Londona

Vijeće ministara usvojilo odluku koja omogućava povratak bh. građana iz Londona
  • 08 Apr, 2020

SARAJEVO, 8. travnja (FENA) - Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na izvanrednoj, telefonskoj sjednici, donijelo Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika – Zračna luka Sarajevo, radi povratka državljana Bosne i Hercegovine iz Londona.

Lista putnika će biti dostavljena mjerodavnim tijelima BiH prije polijetanja zrakoplova, a repatrijacija će biti izvršena 09.04.2020. godine međunarodnim zrakoplovnim letom London – Sarajevo – Podgorica – Sarajevo - London. Putnici koji će biti iskrcani na Zračnoj luci Sarajevo, obvezni su pridržavati se svih naputaka i naredbi mjerodavnih tijela Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. U povratku će biti izvršeno prebacivanje državljana SAD-a na relaciji Sarajevo - London, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Vijeće ministara je donijelo i Odluku o privremenom otvaranju međunarodnog graničnog prijelaza u zračnom prometu za promet putnika – Zračna luka Sarajevo, radi povratka državljana Kraljevine Švedske iz Bosne i Hercegovine.

Lista putnika će biti dostavljena mjerodavnim tijelima BiH prije polijetanja zrakoplova, a repatrijacija će biti izvršena 10.04.2020. godine međunarodnim zrakoplovnim letom Sarajevo - Geteborg. Putnici koji će biti iskrcani na međunarodnoj zračnoj luci Göteborg Landvetter, obvezni su, do ukrcavanja u zrakoplov, pridržavati se svih naputaka i naredbi mjerodavnih tijela Bosne i Hercegovine (graničnih, epidemioloških i zdravstvenih službi) i poštivati ih. 

Podijeli:

Najnoviji sadržaj